Saturday, July 11, 2009

Oops... WE DID IT AGAIN!

It was too tempting to miss. The opportunity to do another makeover came with the arrival of a Bentima from Sarawak.  Thanks  Ijan.

Everything about the watch was fantastic except for the wear and tear on the body.

So, we decided why not give it a new clothing in the form of gold plating.

We dropped by at our reliable ‘dukun jam’ shop and hand over the watch with specific instruction for a makeover. He was delighted, as usual, at the chance.

A week passed by and yesterday we collected the result.

For the good or the bad, here it is for all to see...

After

Before (Photos displayed as suggested by Sdr Ijan)

Feel free to contact us, if anyone cares to experiment.

-Article and photos by Muzill

13 comments:

JamKoleksi said...

Nice job, totaly convert kan... dari faded chrome (kalau tak silap, sebab dulu minat jugak jam ni)ke gold plated. Berapalah pulak kena tu?... macam ni kalu boleh buat untung besar lah... cari jam buruk pi bikin cantik boleh jual harga baik punya...

Limau tambun said...

Prof, kasilah satu dua jam kami make over kat Ipoh. RM50 saja.

Zulekhzan B. Fauzi Saadi said...

cun...kalau letak gambar 'before & after' jam tu lagi bagus....boleh tengok perbezaannya...utk salut chrome ada tak?

Limau tambun said...

Sdr Ijan,

1. Point taken.
2. Next project: Chrome? Rose Gold? Tunggu...

warikh said...

Tahniah! satu projek yang pastinya puas hati. fine betul la kerja 'dukun jam' ni. Harga pun berpatutan

Limau tambun said...

Sdr Warikh,

Terima kasih.

duniajam said...

Nampak best pulak jam lama buat camni. Jadi cantik terus. Dari tak bermaya... terus jadi fresh... Best!

Ahmad Azanor Huslan Bin Ahmad Zanian said...

What a nice watch....
Congratulation Dato'...

Limau tambun said...

Sdr Azanor Huslan,

Thank you.

my son said...

bos,
leh saya tumpang hantar jam utk d 'replated'kan tak?
di kota bharu ni, susah la nak buat.
charge ler aper yg patut, janji jam sy tu cantik & memuaskan.

t/kasih.

p/s : minta alamat yer.. sms ker.. tq
019-911 8889

Limau tambun said...

Sdr My Son,
Salam perkenalan.No problem kalau nak replating kat Ipoh. Kita akan contact no. tel yang diberikan.

Irhomdeys Vintage Watches said...

Melihat gambar-gambar yg Dato' posted, saya tarik balik statement saya dlm blog Jamkoleksi... keaslian masih terpancar and it's so beautiful!!! How come they charge RM50 in Ipoh but charged me RM100 in KL! mcm ni nak pindah Ipoh le....save cost byk! Satu soalan Dato', dial dia redone ke? nampak berkilat semacam berbanding dulu, kalau ade kat Ipoh boleh redone dial bg tau tempat boleh? Respect!

Limau tambun said...

Tuan Syed,

Terima kasih. Kalau ada jam yang nak replating,boleh kita bantu buat kat Ipoh.Tak yah pindah kat Ipoh, KL needs You.
Dial setakat ni, belum berani usik lagi.
Banyak benor lagi nak belajor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...